Frittata met courgette

  • 4 el olijfolie
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 6 eieren, losgeklopt
  • 125 g oude kaas, gerapst
  • Voor wat pit: 1 ons chorizo (in stripjes gesneden)
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de aardappelblokjes 10 minuten rondom goed bruin.
Als je de chorizo gebruikt: deze de laatste minuten toevoegen en laten meebakken.
Bestrooi met zout en peper en doe in een grote kom.
Verhit 1 eetl olie in dezelfde pan en bak de ui, de courgette en de Italiaanse kruiden 5 minuten; voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Klots de eieren met de kaas en doe vervolgens de aardappelen/chorizo en het groentemengsel bij elkaar.
 
Verhit 1 eetl olie in dezelfde pan en giet het omeletmengsel erin, doe de deksel op de pan en laat de frittata in ca. 10 minuten op een laag vuur stollen.
Laat deze op een bord glijden, keer om en laat weer in de pan glijden.
Bak daarna nog ca 3 minuten zodat de frittata van binnen nog zacht blijft.

Maak jouw eigen website met JouwWeb