Home » Recepten » Pompoenchutney

Pompoenchutney

  • 600 gram geschilde pompoen
  • 3 Elstar appels
  • 2 uien
  • 10 cm gemberwortel
  • 1 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1 rode peper
  • 2 dl witte wijn azijn
  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel zout
Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
Snipper de uien.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Doe alles bij elkaar in een grote pan met een dikke bodem.
Schil de gember en rasp deze fijn boven de pan.
Hak de rode peper fijn, voeg de peper toe samen met de andere ingrediënten.
Breng alles aan de kook en laat het zachtjes inkoken tot jamdikte, met de deksel schuin op de pan.
Indien gewenst kunt u met een staafmixer de chutney wat fijner maken.
Schep de chutney in schone jampotjes, bijv. potjes die net uit de afwasmachine komen.
Vul de jampotjes en draai het deksel erop.
Laat de potjes 5 minuten omgekeerd staan en zet dan weer rechtop.
Daarna laat u ze afkoelen en plakt u er etiketten op.