Home » Recepten » Zuur van Tante Janny

Zuur van Tante Janny

  • 2 x 1 literpot
  • augurken, courgette, komkommer (naar behoefte/beschikbaarheid)
  • 2 uien
  • 60 gram zout
  • 400 gram suiker of  kandijsuiker
  • halve liter inmaakazijn
  • 1 pakje inmaakkruiden
  • halve rode paprika en/of rode peper voor de kleur
 
Augurken, courgette, komkommer en uien in dunne plakken snijden.
De groente goed  mengen met het zout.
Doe het mengsel in de 2 liter kom en 2 uur laten staan, daarna goed spoelen in een vergiet want het zout moet weg.
Paprika, peper in dunne sliertjes snijden.
In een grote pan de halve liter azijn, 400 gram suiker en de gesneden paprika en/of peper opzetten en 5 minuten laten koken, dan de augurken, courgette, komkommer en ui erbij en nog 5 minuten koken.
 
De potten goed met soda wassen, met warm water naspoelen en op zijn kop op een schone doek (direct uit de afwasmachine is ook een prima methode).
 
Daarna de potten vullen, deksel erop en 15 minuten op zijn kop zetten.
 
NB:
De potten goed vullen in verband met de lucht in de potten en de randen van de potten moeten echt schoon zijn: na het vullen meteen schoon maken want hoe eerder de pot dicht zit hoe beter (in verband met langdurig bewaren).
 
Eet smakelijk. Tante Janny