Salade van pasta met bietjes en kip

  • 300 gram  kipfilet
  • 300 gram penne rigate
  • Ca 700 gr. verse, gekookte en gesneden zomerbietjes
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • ½ zak veldsla (à 75 gr)
  • 75 gr Granna Padano (kaas)
Breng een pan water met zout aan de kook.
Leg de kipfilet erin en laat hem op een laag vuur in 15 min. gaar worden.
Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af en spoel af onder koud stromend water
Meng de bietjes in een grote kom met de pasta, de peterselie, 4 el olie en de azijn.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem de kipfilet uit de pan, laat iets afkoelen en snij in plakjes.
Voeg toe aan de pasta.
Meng de veldsla erdoor.
Snijd met een kaasschaaf plakjes van de kaas en verdeel deze over de pastasalade.
Besprenkel met de rest van de olie.