Rabarberclafoutis

  • 100 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 80 gram boter
  • 150 ml melk
  • 4 grote of 5 kleine eieren
  • 750 gram rabarber
  • ½ theelepel zout
  • ½ zakje vanillesuiker
Smelt alle boter op laag vuur.
Beboter de bakvorm.
Was de rabarber en snijd er de eventuele bladen af.
Meng de bloem, suiker, zout en vanille suiker. Doe er de melk en de gesmolten boter bij en maak een beslag.
Breek de eieren één voor één en klop ze door het mengsel.
Leg de rabarber in de bakvorm. Giet het mengsel erover heen.
Bak de clafoutis 20-25 minuten op 180 graden. De clafoutis gaat rijzen en wordt lichtbruin.
De clafoutis is klaar als u er in prikt en er geen beslag aan uw vork blijft kleven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb