Aardbeien "gratin"

Voor 6 personen:
  • 300 ml slagroom
  • 300 ml yoghurt
  • 225 gr aardbeien
  • geraspte schil van 1 citroen
  • (eventueel) een beetje fijne kristalsuiker
  • beetje citroensap
  • 115 gr lichtbruine basterdsuiker
Klop de slagroom tot zachte pieken.
Vouw de yoghurt, een paar stukjes aardbei en de geraspte citroenschil erdoor.
Voeg suiker en citroensap naar smaak erdoor.
 
Verdeel de resterende aardbeien in stukjes over 6 soufflébakjes (ca. 10 cm. doorsnede en 6 à 7 cm. diep) of een grote schaal en schep hierover het roommengsel.
Strooi de basterdsuiker er in een dun laagje over.
Zet de bakjes minstens 2 uur in de koelkast, zodat zich een krokant laagje vormt.
Serveer door de bakje op een bordje te zetten en strooi er nog wat aardbeien (of ander fruit) omheen.
 
 
Bron: Sarah Raven: Vers uit de Tuin