Provençaalse wortelen

  • 1 kg winterwortelen
  • 150 gram mager spek aan een stuk (bijv. dikke plakken ontbijtspek)
  • 1 grote ui
  • handvol knoflooktenen, ongepeld
  • thijm
  • blaadje laurier
  • scheut olijfolie
  • zout en peper
Oven op 180 graden.
Snij het spek in serieuze blokken, 1,5 cm in het vierkant en 4 cm lang.
Snij de wortelen in stukken die bij het spek passen, dikke plakken dus die je doormiden snijdt als de diameter te groot is.
Hak de ui zeer grof.
Laat de knoflook heel.
Neem een braadpan en bak de spekblokken kort in de olijfolie.
Voeg de andere ingredienten toe en schep goed om
Voeg eventueel zout toe (het spek bevat al zout!).
Zet de pan in de oven en laat 30-45 minuten garen.
Schep tussentijds een keer om.
Als de wortelen klaar zijn, draai er dan peper over.
Warm of lauw te eten, bijv. met pasta of aardappelen uit de oven (zie recept op deze website).
Is ook koel als hors d'oeuvre of tapa prima.
 

Maak jouw eigen website met JouwWeb