Ratatouille
Als de courgettes, aubergines, tomaten, paprika’s en uien in grote aantallen uit de tuin komen is het tijd voor een handige en erg lekkere RATATOUILLE!
- Voldoende olijfolie
- 1 grote ui, zeer grof gehakt
- 1 courgette, in stukken
- 1 aubergine, in stukken
- 1 rode paprika, in stukken
- 1 groene paprika, in stukken
- 3 tenen knoflook, geplet
- 3 vleestomaten, in parten
- Tijm, zout, theelepel suiker
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Spreid de groenten uit op de ovenplaat of in een grote, brede ovenschaal. Het moet ongeveer één enkele laag worden, niet te dik.
Meng er zout, suiker en tijm door en vesprenkel met olie.
Schuif in het midden van de oven en bak ca. 15 minuten; nu zijn de groenten zacht en nogal nat.
Zet de hele schaal op de bodem van de oven en bak nog 10 à 15 minuten. In die tijd beginnen de groenten aan te bakken en te kleuren.
Haal ze uit de oven en meng. De groenten gaan deels stuk, maar dat hoort.
Laat afkoelen tot lauw en controleer op smaak; eet de ratatouille op kamertemperatuur of lauw.
Je kan deze ratatouille met vlees/vis en aardappelen uit de oven of pasta eten.
De schrijver van dit recept (Volkskrant, Onno Kleyn) serveert het als een apart gerecht met stokbrood.
Een andere optie is de ratatouille te gebruiken als vulling voor lasange met bijv. pittige geitenkaas op elke laag.
Maak jouw eigen website met JouwWeb