Pasta met tuinbonen en beurre blanc

Gebruik voor dit gerecht zo klein mogelijke tuinboontjes.
 
  • 250 gr tuinbonen, gedopt gewicht
  • 350 gr tagliolini of dunne spaghetti
  • 75 gr gebakken pancetta of rauwe ham
  • 2 el fijn gesneden eenjarig bonenkruid of tijm
  • Beetje geraspte Parmezaanse kaas 
Voor de beurre blanc:
  • 4 el witte wijn
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 volle el fijngesneden sjalot
  • Zout en zwarte peper
  • 175 gr koude boter, in kleine blokjes
Doe voor de beurre blanc de wijn en de azijn met de sjalot en wat zout en peper in een pannetje en kook ze in tot je 1 eetlepel vloeistof over hebt.
Klop de blokjes boter er geleidelijk door, op laag vuur of au bain-marie, tot je een dik romig mengsel krijgt. Voeg nog wat zout en peper toe. Houd de beurre blanc au bain-marie warm.
 
Breng een pan met water aan de kook. Kook de bonen hierin 4 minuten. Giet ze af (bewaar wat kookvocht) en spoel ze even af in een zeef onder de koude kraan.
 
Druk een paar boontjes uit hun vliesjes voor een mooi groen kleuraccent.
Pureer de helft van de bonen met een eetlepel van het kookvocht.
 
Kook de pasta beetgaar in een pan met licht gezouten kokend water. Giet het af maar laat 1 of 2 eetlepels van het kookvocht achter in de pan.
Schep de pasta om met de bonenpuree, de pancetta of ham, de beurre blanc en wat zout en peper.
 
Schep tot slot de resterende hele bonen door de pasta. Strooi er wat bonenkruid en geraspte Parmezaanse kaas over.

Maak jouw eigen website met JouwWeb